EXHIBITION

Sensual Knowledge

03/19/2017 - 05/28/2017

ABOUT

En utställning med Hannaleena Heiska, Rauha Mäkilä, Maiju Salmenkivi, Camilla Vuorenmaa, Frida Hultcrantz, Heidi Lampenius. Curator: Mika Hannula.

Landskrona museum presenterar med glädje och spänning för första gången en utställning med sex samtida konstnärer från Finland.

Sensual Knowledge återförenar en grupp Helsingfors-baserade målare som studerade tillsammans vid Academy of Fine Arts i Helsingfors. Konstnärerna har sedan studietiden varit i kontakt med varandra, men har innan denna utställning aldrig arbetat eller ställt ut tillsammans. Curatorn för utställningen, Mika Hannula, var under konstnärernas studietid rektor på akademin. 

Denna utställning fungerar som en plattform för ett återbesök i det förflutna hos var och en av konstnärerna. De återkopplar sina tidigare erfarenheter med de möjligheter och utmaningar som finns i grupputställningen just här och just nu. Utställningens titel, Sensual Knowledge, handlar om berättelser och processer. Genom att ställa ut tillsammans har konstnärerna möjligheten att bearbeta känslor och berätta historier. Detta gör de via måleriet, som i sin tur förmedlar känslor - abstrakta och figurativa, rumsliga och diskursiva.

Välkommen på vernissage och invigning söndagen den 19 mars kl 14-16. Konstnärer och curator deltar i invigningen.

For More Information

Share this Exhibition: